Belga

Seinstoring legt premetroverkeer plat in Antwerpen: "Geen idee hoelang dit gaat duren"

In Antwerpen is sinds vanmiddag geen premetroverkeer mogelijk door een seinstoring. Dat meldt De Lijn. Vijf tramstellen stonden even ondergronds geblokkeerd. De brandweer werd erbij geroepen om reizigers te evacueren, maar dat bleek niet nodig. "Onze technische ploegen zijn er volop mee bezig, maar we weten niet hoelang dit nog gaat duren", zegt Astrid Hulhoven van De Lijn. 

De problemen aan de seinen van het ondergrondse premetronet zijn al sinds deze ochtend aan de gang. "Vanochtend was het een beperkt probleem. Toen beperkten de storingen zich tot de lijnen 8 en 10. We hebben dat dan kunnen oplossen. Maar vanmiddag, ergens tussen 13 en 14 uur, hebben we moeten vaststellen dat het hele premetronetwerk uitgevallen is", zegt Astrid Hulhoven van De Lijn.

"We hadden op dat moment 5 trams die ondergronds vastzaten. We hebben de brandweer erbij geroepen, maar uiteindelijk was evacuatie niet nodig", gaat Hulhoven voort. "We zijn erin geslaagd om de trams tot bij de perrons te krijgen, zodat we reizigers gewoon konden laten afstappen in het dichtstbijzijnde station."

Pendelbussen

In totaal zijn er zes lijnen die een deel van hun route ondergronds rijden. Bovengronds tramverkeer is wel nog gewoon mogelijk. "De technische ploegen zijn ter plaatse. Hoelang de storing zal duren, is op dit moment onduidelijk", klinkt het. Er zijn pendelbussen ingelegd tussen de Rooseveltplaats en het Van Eedenplein op Linkeroever. 

Meest gelezen