Antwerpenaar Stefan woont in Finland, maar supportert voor de Rode Duivels: "De vaderlandsliefde is te groot"

Stefan De Batselier uit Borgerhout verhuisde 10 jaar geleden naar Finland, maar supportert vanavond toch voor de Rode Duivels op het EK Voetbal. "Ik hou van Finland, maar de vaderlandsliefde is groter. Eigenlijk heb ik niets met voetbal, maar dit wil ik zien", vertelde hij aan Radio 2 Antwerpen.  

Hoewel Stefan De Batselier al tien jaar in Oost-Finland woont, supportert hij  vanavond toch voor de Rode Duivels. "Het was toch moeilijker dan anders om partij te kiezen, maar uiteindelijk nam de vaderlandsliefde de bovenhand", vertelt hij aan Radio 2 Antwerpen. 

Geen idee of voetbal hier leeft, ik kan zelfs mijn buren niet zien

Stefan De Batselier, Antwerpenaar in Finland

Finland neemt voor de eerste keer deel aan het EK. "Of het voetbal leeft bij de Finnen? Dat weet ik eigenlijk niet. Ik woon in een heel groot gebied met veel bomen, dus ik zie niemand. Zelfs mijn buren kan ik niet zien", lacht hij. "Tijdens een match van Finland ben ik ook nog nooit in de stad geweest. Ik heb geen idee of het daar méér leeft. Eigenlijk heb ik zelf ook niets met voetbal, maar dit wil ik zien"

Bij het kijken naar de match hoort ook een pintje volgens Stefan. "Alcohol wordt zeer enthousiast beleefd in Finland. Wodka is hier de favoriet, zeker in de zomer."

Luister hier naar het gesprek met Stefan De Batselier:

Meest gelezen