Foto De Grote Schijn 2019

Totaalspektakel De Grote Schijn keert terug naar Rivierenhof: "Mensen opnieuw laten wegdromen"

Het totaalspektakel De Grote Schijn komt terug naar het Rivierenhof. Vorig jaar kon het evenement niet doorgaan door corona, maar dit jaar zal je in de herfst dus opnieuw van het totaalspektakel kunnen genieten. "We hebben er enorm naar uitgekeken", zegt bezieler Christophe Van Hostauijen.

Van 29 oktober tot 14 november 2021 wordt het Rivierenhof van Antwerpen opnieuw het decor voor De Grote Schijn. In het totaalspektakel krijgt de natuur de hoofdrol. Daarrond zijn er allerlei installaties geplaatst met lichtjes, geuren, kleuren en geluid. De soundtrack tijdens de wandeling werd gemaakt door artiest Stef Kamil Carlens. 

De tickets voor de vorige editie werden overgezet naar deze editie, wat ervoor zorgt dat De Grote Schijn 2021 bijna is uitverkocht. De laatste tickets zijn vanaf vandaag te koop.  "We waren vorig jaar klaar om te openen, maar door corona werd het geannuleerd. Dat was natuurlijk jammer, want alles stond klaar en er is veel tijd en energie in gekropen. Anderzijds was het een soort van generale repetitie voor dit jaar", vertelt bezieler Christophe Van Hostauijen.

De bezoekers moeten met hun eigen verbeelding een interpretatie geven aan het spektakel

Christophe Van Hostauijen, bezieler De Grote Schijn

Volgens Van Hostauijen heeft de coronacrisis ook een positief effect gehad. “De afgelopen maanden ontdekten we met z’n allen opnieuw de pracht en kracht van de natuur. We kwamen uit ons kot en trokken het bos in op één van de vele wandelingen. Tijdens De Grote Schijn laten we mensen opnieuw wegdromen. Het is de bedoeling dat iedereen met zijn eigen verbeelding een interpretatie geeft aan de wandeling.” 

Er worden ook ‘fluisterwandelingen’ georganiseerd, waarbij aan de wandelaars gevraagd wordt om de tocht in stilte af te leggen. Zo komen alle effecten optimaal tot hun recht.

Foto De Grote Schijn 2019

Meest gelezen