Foto FC Kaprijke-Bentille

Vandalen rijden rond met kraan op voetbalveld van FC Kaprijke-Bentille: "Sporen en putten in het veld"

De politie van Kaprijke is op zoek naar vandalen die het voetbalveld van FC Kaprijke-Bentille hebben vernield. Op het oefenveld van de club werd met een graafmachine putten en sporen aangebracht. Bestuurslid Geert De Veirman hoopt dat de velden snel weer worden opgeknapt: "Binnen een maand hervatten de trainingen en dan zullen we die terreinen zeker nodig hebben."

In Kaprijke start de politie een onderzoek naar vandalen die het voetbalveld van FC Kaprijke-Bentille hebben vernield. Het oefenveld van de club werd er met een graafmachine beschadigd. Die stond naast het veld geparkeerd. "De vandalen konden blijkbaar zonder sleutel met die machine rijden. Ze lieten niet alleen grote sporen na, maar maakten ook grote putten en rukten bomen uit", zegt bestuurslid Geert de Veirman die de schade aantrof toen hij er met zijn hond aan het wandelen was.

(Lees verder onder de foto)

Foto FC Kaprijke-Bentille

De Veirman is bezorgd dat het veld niet op tijd speelklaar geraakt. "We hebben heel wat clubs, dus we zullen alle terreinen nodig hebben als de trainingen binnen een maand hervatten. We kijken ook naar andere velden in de buurt, maar het zal niet eenvoudig zijn om nog iets te vinden dat beschikbaar is."

Niet het eerste incident

De gemeente Kaprijke draait normaal gezien op voor de geleden kosten. "Het is niet de eerste keer dat we hier problemen hebben met vandalenstreken. Sinds enkele jaren staat hier gelukkig camera's die de daders snel kunnen opsporen", klinkt het bij schepen Yves de Baets (Het Kartel). 

Volgens de politie zijn de daders intussen geïdentificeerd via camerabeelden, maar loopt het onderzoek nog verder.

De kraan waarmee de schade werd toegebracht

Meest gelezen