Kanarie Bon Jovi uit Hamme is zoek in Frankrijk: "Hij was mee op reis, maar zijn kooi is meegewaaid met windhoos"

Marleen Van Goethem uit Hamme is Bon Jovi, haar kanarie, kwijtgeraakt op reis in de Franse streek Ardèche. "Hij had het hier zo goed, tot een windhoos passeerde. Bon Jovi is weggewaaid. Met kooi en al", getuigt het bezorgde vogelbaasje op Radio 2 Oost-Vlaanderen.

Het stormweer van de afgelopen dagen heeft op meerdere plaatsen voor schade gezorgd. Ook de Franse streek Ardèche kreeg er flink van langs. Marleen uit Hamme is daar momenteel op reis. "Hier in de buurt is er heel veel materiële schade, zoals bomen die zijn omgewaaid", vertelt ze.

Volgens Marleen sloeg het weer heel snel om. "Het gebeurde op 5 minuten tijd. Je kon niet snel genoeg zaken veilig stellen, of het was al weggewaaid." En zo waaide ook vogeltje Bon Jovi weg.

Mijn kanarie Bon Jovi is meegewaaid met de tornado, met kooi en al

Marleen Van Goethem uit Hamme

"Mijn Bon Jovi...spijtig genoeg. Hij is meegewaaid met die tornado. Met kooi en al", zucht Marleen. "De kooi hebben we achteraf nog teruggevonden, maar de bodem was uit de kooi en Bon Jovi was weggevlogen, die zijn we kwijt. En hij had het hier nog zo leuk in Ardèche."

Beluister hieronder het interview en/of lees verder.

De kooi die Marleen heeft teruggevonden

Meest gelezen