Volvo Cars bouwt binnen de 5 jaar gigafabriek in Europa voor batterijen van elektrische wagens

Autobouwer Volvo Cars, met een grote vestiging in Gent, kondigt een nieuwe gigafabriek aan voor batterijen van elektrische wagens. Volvo wil dat de helft van de nieuwe wagens tegen 2025 elektrisch is. 

De Zweedse autobouwer Volvo Cars kondigt vandaag aan dat er tegen 2026 een gigafabriek komt voor de productie van batterijen voor elektrische wagens. Er zullen 3.000 mensen kunnen werken. Over de exacte locatie van de nieuwe fabriek, blijft Volvo voorlopig onduidelijk.

Nog niet duidelijk waar de fabriek komt

Barbara Blomme, woordvoerster Volvo Cars Gent

Het bedrijf heeft in Gent de 2de grootste vestiging ter wereld. Of de uitbreiding er ook in de Arteveldestad komt is niet duidelijk. "We hebben daar nog geen nieuws over vernomen", benadrukt woordvoerster Barbara Blomme bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. 

Tegen 2030 helemaal elektrisch

Wel zeker is dat er een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum komt in Zweden, waar de gigafabriek zal voorbereid worden. Volvo werkt daarvoor samen met batterijproducent Northvolt. Van alle modellen die van de band rollen in 2025, wil Volvo Cars dat de helft elektrisch is. Tegen 2030 wil de autobouwer zelfs helemaal overschakelen. 

Meest gelezen