Videospeler inladen...

BEKIJK - Bolsonaro scheldt journaliste de huid vol: "Jullie pers is smeerlapperij"

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro is tijdens een gesprek met de pers zijn zelfbeheersing volledig verloren. Hij stond de media te woord na een bezoek aan een school in de stad Guaratinguetá, waarbij hij zijn mondmasker een tijdlang niet ophad. Toen hij daarop aangesproken werd door een journaliste, kreeg zij de volle laag. En ook zijn eigen achterban deelde in de klappen.

Het is niet voor het eerst dat president Bolsonaro zonder mondmasker in het openbaar deelneemt aan evenementen. Hij is daar, samen met andere Braziliaanse toppolitici, zelfs al voor beboet. Precies daarover kreeg hij maandag opnieuw een reeks vragen, van een journaliste van TV Vanguarda. En dat beviel hem allerminst. Zijn bloed begon duidelijk te koken en de agressie in zijn toon nam toe: "Ik doe zoals ik wil waar ik wil, hou daar eens over op." Tot hij plots zijn mondmasker opnieuw afneemt en de reporter toesnauwt: "Kijk, ik heb geen mondmasker aan. Ben je nu tevreden?"

Videospeler inladen...

Meest gelezen