Bioboer uit Melsele over PFOS-vervuiling: "In het begin was het een ver-van-mijn-bed-show, nu zijn we wel ongerust"

Uit de bodemstalen die genomen zijn in Beveren blijkt dat ook daar PFOS in de grond, van het bedrijf 3M uit Zwijndrecht, zit. In woongebieden in Beveren zijn de waarden niet overschreden, maar sommige landbouwgronden zijn wel vervuild geraakt. En dat zorgt voor grote ongerustheid bij de boeren. Ook bij bioboer Rudi uit Melsele, zo bleek tijdens een gesprek met hem bij Radio 2 Oost-Vlaanderen.

PFOS is een stof die jarenlang blijft bestaan en ook in het menselijk lichaam kan raken, via voeding en water. Ze kan negatieve effecten hebben op de gezondheid.  Rudi heeft een bioboerderij in deelgemeente Melsele. De bodemresultaten zijn voorlopig nog niet binnen. Maar toch zit hij, net als vele collega's, met de handen in het haar nu het nog altijd onzekerheid troef is.  

Beluister hieronder het gesprek met Rudi

Meest gelezen