CD&V-voorzitter Joachim Coens betrokken bij ongeval, 19-jarige bromfietser naar ziekenhuis gebracht

CD&V-voorzitter en burgemeester van Damme Joachim Coens is vanmiddag betrokken geraakt bij een verkeersongeval. Hij kwam in botsing met een bromfietser, toen hij zijn oprit opreed. Het 19-jarige meisje is afgevoerd naar het ziekenhuis. De precieze omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht. 

Volgens de eerste vaststellingen van de politie gebeurde het ongeval toen Coens met zijn elektrische auto de oprit van zijn woning in Sijsele opdraaide, rond 14.30 uur vanmiddag. Een bromfietser reed er op het fietspad en botste achteraan tegen de auto van de burgemeester van Damme. Het 19-jarig meisje uit Brugge kwam lelijk ten val en kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend.

Omdat Coens als burgemeester van Damme zetelt in het politiecollege en politieraad van de politiezone Damme/Knokke-Heist waren het de collega’s uit Brugge die de vaststellingen kwamen doen. Over de toestand van het meisje kunnen zij vooralsnog weinig kwijt. “De precieze omstandigheden van het ongeval worden onderzocht”, zegt Lien Depoorter van de Brugse politie.

Wel staat vast dat Coens niet onder invloed was van alcohol. “Ik hoop vooral dat alles goed komt met haar. Dat is het allerbelangrijkste”, geeft de CD&V-voorzitter mee.

Meest gelezen