Visual Summerdoc @ De Panne

De Panne scoort in totaal 10 zomerdokters: "Oproep was een succes"

In De Panne zullen er tijdens de vakantiemaanden 10 zomerdokters inspringen. Dat zijn huisartsen uit het binnenland die gevraagd zijn door de kustgemeente. De extra dokters zijn nodig, omdat het in de zomer zo druk is aan zee.

De kuststeden maken zich klaar om toeristen te ontvangen. In De Panne alleen al stijgt de bevolking van 11.000 naar 60.000 mensen, bijna 6 keer zo veel. Daarom ging de gemeente op zoek naar huisartsen uit het binnenland, om de dokters uit De Panne te ondersteunen. Na enkele dagen hadden ze al 10 nieuwe dokters gevonden. Huisarts Christel De Peuter kijkt er alvast naar uit: "Ik had het artikel gelezen en dat sprak mij wel aan. Ik vond het een leuk initiatief om de mensen te helpen in die periode en anderzijds kan ik genieten met mijn gezin van een weekje aan zee."

Heel wat voordelen

Om dokters uit het binnenland te overhalen om in De Panne te komen werken, biedt het gemeentebestuur met "Summerdoc" een aantrekkelijk pakket aan. Zo is er een goed uitgerust dokterskabinet op 200 meter wandelafstand van het strand. Tijdens de periode dat de artsen als zomerdokter aan de slag zijn, verblijven ze samen met hun gezin of partner gratis in een vakantiewoning. Er zijn nog meer voordelen: een strandcabine, gebruik van (elektrische) fietsen, een initiatie zeilwagenrijden, een abonnement voor Plopsaland De Panne en een partijtje tennis of padel. 

Ik verwacht laagdrempelige problemen en acute kwaaltjes
Christel De Peuter, zomerdokter in De Panne

Vrije raadplegingen

De zomerdokters kunnen vrij geraadpleegd worden. "Als ik de vrije raadplegingen vergelijk met de wachtdienst in Geel, dan kan het toch behoorlijk druk worden", zegt Christel De Peuter. "Ik verwacht laagdrempelige problemen en acute kwaaltjes. Wie met een chronisch probleem zit, zal niet naar ons komen."

Of de patiënten haar niet zullen missen in Geel? "Het was een week die ik sowieso als vakantie had ingeboekt om naar zee te gaan. Ik had al vervanging geregeld." Naast werken, hoopt Christel toch ook de zee te zien. "Ik hoop toch om wat te kunnen genieten van de omgeving. Een wandelingetje doen bijvoorbeeld. Genieten van de kleine dingen, dat is belangrijk."

Meest gelezen