Radio 2

Dronken bestuurder vernielt woning van hoogzwangere vrouw: "Hopelijk kunnen we de baby toch hier verwelkomen"

In Putte is vannacht een auto tegen de gevel van een woning aangereden. De bestuurder van 26 was onder invloed van alcohol en drugs. Er vielen geen gewonden, maar aan de woning is veel schade en een hoogzwangere bewoonster werd naar het ziekenhuis gebracht ter controle."Er is veel ravage. Hopelijk wordt ons huis zo snel mogelijk gemaakt zodat we onze baby hier kunnen verwelkomen", vertelt de vrouw aan Radio 2 Antwerpen. 

Rond 2.30 uur vannacht werden de bewoners van een huis aan de Lierbaan in Putte opgeschrikt. Een 26-jarige dronken bestuurder onder invloed van drugs was tegen de hoek van hun gevel gereden. "Mijn vriend en ik zijn wakker geschoten van bandengeluiden en dan een hele luide knal. We kwamen naar beneden en zagen dat de hoek van ons huis volledig weg was", vertelt de hoogzwangere bewoonster.

Ik was in shock toen ik de ravage zag. De hulpdiensten wilden controleren of mijn baby nog in orde was

Hoogzwangere bewoonster

De bewoners kwamen er met de schrik vanaf. De zwangere vrouw raakte door het gebeuren wel in paniek en werd daarom overgebracht naar het ziekenhuis. "Ik was in shock. Toen ik de ravage zag ben ik beginnen panikeren en de hulpdiensten wilden er zeker van zijn dat het geen effect had op de baby. Maar gelukkig is alles in orde."

Schade herstellen voor de baby

De schade aan de woning is groot en ook heel wat meubels in de woonkamer werden beschadigd. Zo moest bijvoorbeeld een kast met servies eraan geloven. Ook de wagens van het koppel liepen schade op. Eén wagen, die vlakbij de gevel stond, is total loss verklaard. "De hele zijkant is kapot en er liggen zelfs bakstenen in de auto", klinkt het.

De brandweer heeft de woning gestut en ze blijft bewoonbaar. Toch zullen de bewoners tijdelijk intrekken bij familie. "We willen dat ons huis zo snel mogelijk wordt gemaakt, zodat we onze baby binnen een maand in ons eigen huis kunnen verwelkomen. We denken dat het hier nu geen goede omgeving is", vertelt de vrouw.

De schade aan de woning en de auto's is groot.

Meest gelezen