J&J

Janssen Pharmaceutica plant grote vestiging voor kankertherapie in Gent: "Veel ruimte en talent in de buurt"

De internationale farmareus Johnson en Johnson, bekend van het coronavaccin, krijgt een nieuwe vestiging in Gent. Dochterbedrijf Janssen Pharmaceutica zal er vanaf 2023 alle Europese behandelingen tegen bloedkanker, die werken met celtherapie, maken. De nieuwe vestiging komt op het Technologiepark van de Universiteit Gent in Zwijnaarde.   

Janssen Pharmaceutica, een dochterbedrijf van de Amerikaanse farmareus Johnson & Johnson, plant een grote nieuwe vestiging in ons land. Die zal op het Technologiepark Zwijnaarde in Gent komen. Op de nieuwe site zullen alle Europese behandelingen met celtherapie voor bloedkanker worden ontwikkeld. "Het zal onze enige Europese vestiging zijn met deze productie", zegt algemeen directeur bij Janssens Benelux, Sonja Willems.

(Lees verder onder de foto)

J&J

Het complex wordt 26.000 vierkante meter groot.  Het is de bedoeling dat de nieuwe productiesite al binnen twee jaar operationeel is. Willems is blij dat die productie naar België komt. "De beslissing om het nieuwe Europese productiecentrum voor celtherapie in België te bouwen, betekent dat de kennis en de context van ons land hoog aangeschreven staan."

Gent heeft veel troeven

Het bedrijf kiest onder meer voor Gent omwille van de bereikbaarheid, de beschikbare ruimte en het groot potentieel aan werknemers. "Er is hier veel talent. We gaan veel mensen met verschillende capaciteiten nodig hebben. Denk maar aan operatoren en ingenieurs. Die zijn hier heel goed opgeleid."

Hoeveel mensen er in de nieuwe vestiging zullen werken, is nog niet duidelijk. "Dat aantal zal aanzienlijk zijn, maar hoeveel exact weten we nog niet. Het hangt er vanaf hoeveel patiënten we gaan kunnen behandelen met de therapie", klinkt het nog.

J&J
J&J

Meest gelezen