Radio 2

Miss België verloot kappersopleiding voor kwetsbare jongeren: "Kapster is een heel mooie opleiding, maar kost helaas veel geld"

Samen met de organisatie van Miss België geeft Kedist Deltour een kappersopleiding en een materiaalkoffer weg aan 2 jongeren. De opleiding zal gegeven worden in de nieuwe lokalen van Schön Academy door de Ieperse vzw Trendclub Academy. "Ik had geluk dat ik dankzij mijn adoptieouders mijn kappersdroom kon realiseren, daarom wil ik nu graag andere kwetsbare jongeren die kans geven", zegt Miss België, Kedist Deltour. 

Na haar adoptie door Vleterse ouders in Ethiopië volgde Kedist Deltour een kappersopleiding van 7 jaar in Ieper. "Ik heb geluk gehad dat ik mijn kappersdroom kon realiseren", zegt Kedist "want zo'n opleiding is best wel duur. Als Miss België wil ik nu andere kwetsbare jongeren die kans geven". Samen met de organisatie van Miss België geeft Kedist uit Harelbeke een kappersopleiding van 1.885 euro en een materiaalkoffer van 600 euro weg aan 2 jongeren. 

vzw Trendclub Academy

De opleiding zal gegeven worden in de nieuwe lokalen van Schön Academy door de Ieperse vzw Trendclub Academy. Initiatiefnemers Deborah Neirynck en Thierry Toebat zijn blij met de steun van Kedist Deltour als meter van de vzw. "Na zo lang stil te hebben gelegen in de lockdown zijn we blij dat we mensen terug een goed gevoel kunnen geven. Kedist heeft zelf al 3 jaar bij een kapper gewerkt, dus zij kent het beroep en de knelpunten. Ze is ook bereid om zelf les te geven naast onze andere professionals."

Jongeren tussen 18 en 25 jaar kunnen zich online inschrijven tot september om de opleiding te winnen. "Eind september zullen we samen met Kedist 2 jongeren selecteren. De kanditaten kunnen zichzelf komen voorstellen. We zoeken vooral naar gemotiveerde jonge mensen, die geen kappersopleiding kunnen betalen. Het is absoluut niet nodig dat de kandidaten al een opleiding hebben gehad of ervaring hebben in de kapperswereld", vertellen iniatiefnemers Neirynck en Toebat. 

Eerste Miss België kapster

Kedist Deltour heeft voor haar winst bij Miss België zelf 3 jaar als kapster gewerkt. "Kapster zijn is echt mijn passie. De lockdown toonde hoe belangrijk wij zijn, want mensen hadden het gemist om zich mooi en zelfzeker te voelen. Ik ben ook de eerste Miss België die kapster is. Na dit jaar als Miss België wil ik graag terug als kapster aan de slag. Ik droom ervan om ooit mijn eigen kapperszaak te hebben, met in elke stad een kapsalon. Ik durf heel groot denken, maar ik zal klein beginnen en zien waar ik uitkom."

Meest gelezen