foto: Radio 2

Nu ook deelfietsen van Blue-bike aan het station van Lommel

Pendelaars kunnen nu ook in Lommel gebruik maken van deelfietsen. Sinds vandaag is er een Blue-bikepunt aan het station met acht deelfietsen. Het moet een handig alternatief zijn voor de wagen. 

Deelfietsen zie je meestal in grote steden, en niet meteen in rustige gemeentes of op het platteland. "We zijn inderdaad gestart in de grootsteden en waar het grootste potentieel is", zegt Anne Coppens van Blue-Bike. "Maar we zijn langzaam aan het uitbreiden in Limburg. Hier is ook veel potentieel. We starten meestal vrij klein en we breiden uit wanneer we zien dat de vraag toeneemt."

In Lommel hopen ze zo mensen meer op de fiets te krijgen voor kleine verplaatsingen. Schepen van Mobiliteit Sophie Loots (CD&V): “We zijn zeer tevreden met onze eerste Blue-bikedeelfietsen aan het station. Hiermee willen we inwoners, zakelijke reizigers en toeristen stimuleren om de auto vaker aan de kant te laten en de fiets te nemen in combinatie met het openbaar vervoer.”

Slimme sloten

De Blue-bikes hebben slimme sloten. Dankzij die slimme sloten met ingebouwde kaartlezer kan je snel en eenvoudig een fiets ontlenen. Door je Blue-bike- of MOBIB-kaart tegen het slot te houden of door de QR-code te scannen in de Blue-bike app, ontgrendel je de fiets en kan je meteen vertrekken. Het tarief is ook voordelig dankzij een tussenkomst van de stad Lommel en van de Vlaamse overheid.

Meest gelezen