© pz LaMa

Drugshond Jeanneke gaat politie Lanaken-Maasmechelen helpen met drugs op te sporen

In de politiezone Lanaken-Maasmechelen is drugshond Jeanneke aan de slag gegaan. Samen met haar begeleider Jacky zal ze worden ingezet bij het opsporen van drugs.

“De grensregio’s worden geplaagd door drugs”, vertelt Elke Neyens van de politie. “Denk maar aan de vele cannabisplantages, maar ook aan het eerste chemisch lab in Opgrimbie. Maar nu kunnen we met de drugshond Jeanneke de strijd tegen drugs aangaan."

Opleiding

Drugshond Jeanneke kreeg een lange opleiding bij de dienst Hondensteun van de federale politie. De hond zal samen met haar begeleider Jacky worden ingezet bij het doorzoeken van gebouwen, voertuigen en in ook in openlucht, bijvoorbeeld als bij een achtervolging drugs worden weggegooid. 

Meest gelezen