MIVB

Schoolabonnement MIVB kost voortaan 12 euro in plaats van 50 euro: "Jongeren overtuigen"

Goed nieuws voor studenten en scholieren: een MIVB-schoolabonnement kost vanaf 1 juli slechts 12 euro in plaats van 50 euro. Met de tariefverlaging hoopt de Brusselse vervoersmaatschappij jongeren te overtuigen om nog vaker de metro, tram of bus te nemen.

Studenten tussen 12 en 24 jaar kunnen vanaf 1 juli een goedkoper jaarabonnement kopen bij de MIVB. Nu kost een abonnement nog 50 euro, in 2015 was dat zelfs 120 euro. "De Brusselse regering heeft beslist om de prijs van schoolabonnementen opnieuw te verlagen", klinkt het bij de MIVB. "Vanaf het derde kind wordt een abonnement zelfs gratis. Jongeren onder de 18 moeten geen schoolattest voorleggen. De studenten tussen 18 en 24 jaar moeten een origineel schoolattest voorleggen, afgeleverd door een school binnen de Europese Unie."

Jongeren en openbaar vervoer

Door het tarief te verlagen, hoopt de MIVB nog meer jongeren te overtuigen om vaker het openbaar vervoer te nemen. "Veel jongeren gebruiken het MIVB-net al. Onze trams, bussen en metro’s zijn voor hen synoniem aan zelfstandigheid en vrijheid. Dit nieuwe tarief moet deze klanten nog trouwer maken. Ik ben hier bijzonder verheugd over omdat zij de MIVB een warm hart toedragen en onze belangrijkste ambassadeurs zijn”, aldus Brieuc de Meeûs, CEO van de MIVB.

Elke jonge Brusselaar moet zich moeiteloos en zonder al te veel kosten in het gewest kunnen verplaatsen

Rudi Vervoort (PS), minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

“Elke jonge Brusselaar moet zich moeiteloos en zonder al te veel kosten kunnen verplaatsen binnen ons gewest. Ik ben dan ook zeer verheugd dat de regering dit nieuwe tarief kan aanbieden. Ik hoop dat dit de verplaatsingen van onze studenten zal vergemakkelijken en dat het onze jongeren zal motiveren om nog meer gebruik te maken van het kwaliteitsvolle dienstenaanbod van de MIVB,” aldus Rudi Vervoort (PS), minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Later voor álle jongeren

Vanaf 1 februari 2022 krijgen alle Brusselaars tussen 18 en 24 jaar hetzelfde voordeeltarief van 12 euro per jaar, ook als ze geen student zijn. Dat jaarabonnement kost momenteel nog 499 euro.

Meest gelezen