Radio 2

Schot John Laing uit Genk hangt drie vlaggen uit voor EK

Bij John Laing en zijn vrouw hangen sinds het EK voetbal drie vlaggen uit: de Belgische, de Schotse en de Italiaanse. "Ik ben zelf een halve Schot en mijn vrouw is een Italiaanse", klinkt het. Vanavond spelen de Schotten tegen Kroatië en dus supporteren ze vandaag met de blauw-witte vlag.

De vader van John is een Schot maar zelf groeide hij op in Genk. Toch supportert hij meestal voor de Schotten. "Mijn hart klopt het meest voor Schotland. De Belgen doen het sowieso super dus voor hen moet ik niet zo gepassioneerd supporteren", lacht Laing. "De Schotse voetbalploeg is vooral heel enthousiast!"

Gelukkig mag ik thuiswerken, dat geeft me meer tijd om naar de voetbal te kijken

John Laing

Zolang de Schotten niet tegenover de Italianen komen te staan, blijft de vrede in huis bewaard. "Mijn vrouw is Italiaanse dus gelukkig hebben onze ploegen nog niet tegen elkaar moeten spelen", zegt Laing. "We moeten dus ook heel veel westrijden volgen. Wanneer de Belgen, de Schotten of de Italianen spelen, kijken we zeker. Gelukkig kan ik nu thuiswerken, dat geeft me meer tijd om de wedstrijden te volgen."

Positieve coronatest

De Schotten moeten het vanavond wel zonder hun middenvelder Billy Gilmour doen. Die legde een positieve coronatest af en zit dus in quarantaine. Ook bij de Engelsen, die vanavond ook een match spelen, hebben twee spelers corona. "De Engelsen hadden nauw contact met Gilmour", zegt Laing. "Er is natuurlijk al jaren een soort oorlog tussen de Schotten en de Engelsen. Ik weet niet of het een bewuste strategie was om  Engeland zo uit te schakelen", lacht hij.

Beluister hier het volledige gesprek met John Laing:

Meest gelezen