Charel Cambré

Amoras-striptekenaar Charel Cambré stelt tentoon in Brusselse Stripmuseum

Charel Cambré, winnaar van de Bronzen Adhemar 2020 en bekend van stripreeksen als Amoras, Filip & Mathilde en Mega Mindy stelt vanaf morgen tentoon in het Stripmuseum in Brussel. De expo tracht een overzicht te geven van de  carrière van de Nieuwrodenaar, die intussen bijzonder omvangrijk is. 

"Ik ben heel blij met deze expo", zegt Charel Cambré. "Ik mag zelfs tentoonstellen in de ruimte van Hergé, de schepper van Kuifje. Dat is echt fantastisch en een kroon op het werk na het winnen van de Bronzen Adhemar". De trofee is de meest prestigiueze stripprijs van ons land.

Overzichtstentoonstelling

De tentoonstelling in het Stripmuseum geeft een overzicht van het werk van Charel Cambré tot nu toe. "De mensen die me kennen, weten dat ik met enorm veel dingen tegelijkertijd bezig ben. Ik ben eigenlijk een beetje een workaholic", vertelt de tekenaar. "De expo geeft een overzicht van de laatste tien jaar. Dat gaat dan over Filip en Mathilde, Albert&Co, Junior Suske en Wiske en zeker ook niet te vergeten de Amoras-reeks." 

Als kind krabbelde ik al bierkaartjes vol met karikaturen van mensen die bij ons thuis aan de toog zaten

Charel Cambré, striptekenaar

Dat Charel Cambré striptekenaar zou worden, stond in de sterren geschreven. "Wij hadden een café en als kind krabbelde ik alle bierkaartjes vol met karikaturen van mensen die aan de toog zaten", vertelt hij. "Ik heb mij nooit afgevraagd wat ik later zou worden. Het was duidelijk dat ik striptekenaar zou worden en dat is mij ook gelukt."

De expo loopt van 23 juni tot en met 15 november 2021. Meer info vind je op de website van het Stripmuseum.

Charel Cambré

Meest gelezen