Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved.

Grote twijfels over geboorte tienling in Zuid-Afrika, moeder opgenomen in psychiatrie 

De Zuid-Afrikaanse vrouw Gosiame Thamara Sithole die begin deze maand zou zijn bevallen van een tienling, is opgenomen in de psychiatrie. De afgelopen weken is er twijfel ontstaan of er wel echt tien baby's geboren zijn. De vader zou zijn kinderen nog niet hebben ontmoet en geen enkele officiële bron kan bevestigen dat de bevalling heeft plaatsgevonden. 

Begin deze maand brachten we het nieuws van de Zuid-Afrikaanse Gosiame Thamara Sithole die beviel van 7 jongens en 3 meisjes, 10 baby's in totaal. De bevalling levert haar mogelijk een record op in het Guinness Book of World Records voor "meeste levendgeboren kinderen bij één geboorte". 

Mogelijk, want al snel ontstond er twijfel over de geboorte in de Zuid-Afrikaanse media. Geen enkele officiële bron kan bevestigen dat de baby's daadwerkelijk geboren zijn.

Sithole is nu opgenomen in de psychiatrische afdeling van het Tembisa Hospital in Johannesburg. Volgens het Zuid-Afrikaanse Eyewitness News heeft het medisch onderzoek uitgewezen dat er helemaal geen bevalling heeft plaatsgevonden. Sithole zou bijvoorbeeld geen littekens hebben van de keizersnede waarmee de kinderen op de wereld zouden zijn gebracht. 

De advocaat van Sithole bevestigt dat zijn cliënte is opgenomen in de psychiatrie, maar zegt dat ze daar tegen haar wil verblijft. 

De familie heeft geconcludeerd dat er geen tienling is geboren tot het tegendeel is bewezen en wenst zich te excuseren voor het ongemak

Ook de vader twijfelt intussen aan het verhaal. Door de coronamaatregelen kreeg Tebogo Tsotetsi niet de kans om zijn kinderen in het ziekenhuis te bezoeken en later zou Sithole hebben geweigerd te vertellen waar ze verbleef. In The Sun liet de familie van de vader dan ook het volgende statement optekenen: "De familie heeft geconcludeerd dat er geen tienling geboren is tussen Tebogo Tsotetsi en Gosiame Sithole tot het tegendeel is bewezen, en wenst zich te excuseren voor het ongemak".

Meest gelezen