© Google Maps

Vier personen aangehouden na schietincident aan jeugdcentrum in Lier: man schiet op auto, niemand raakte gewond

In Lier zijn vier verdachten aangehouden omdat ze betrokken waren bij een schietpartij op de parking van jeugdcentrum Moevement. Eén van hen zou geschoten hebben op een auto met twee inzittenden. De onderzoeksrechter heeft hen aangehouden op verdenking van poging tot moord. Wat de aanleiding was voor de schietpartij wordt nog onderzocht. 

Het schietincident vond plaats in de nacht van vrijdag 11 juni op zaterdag 12 juni. Kort na middernacht reed een taxi met vier inzittenden de parking van het Moevement op de Aarschotsesteenweg in Lier op. "Vier personen die in het bezit waren van wapenstokken en een vuurwapen stapten uit en zochten de confrontatie aan met een andere wagen waar twee personen inzaten", zegt Magalie Derboven van de lokale politie Lier. "Eén persoon opende het vuur toen de wagen wegreed, gelukkig raakte niemand gewond."

Verboden wapens, cash geld en drugs

De lokale politie van Lier startte een onderzoek en via camerabeelden konden drie mogelijke verdachten in de loop van de week gevat worden. Er vonden enkele huiszoekingen plaats waar men verboden wapens, cash geld, 230 gram speed, 500 gram cannabis en een aantal cannabisplanten terugvond. De schutter gaf zichzelf aan op vrijdag 18 juni.

De vier verdachten werden allen voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Mechelen: drie mannen van 25, 24 en 30 jaar uit Lier en de schutter, een 25-jarige uit Boom. De onderzoeksrechter heeft hen aangehouden op verdenking van poging tot moord. Wat de juiste aanleiding was van het schietincident zal nog verder onderzocht worden.

Meest gelezen