Zanger Christoff opent zomerbar: "Ik heb hier zo lang van gedroomd dat ik er geen dag van wil missen"

Volgende week, op 1 juli, opent zanger Christoff zijn eigen zomerbar in Roosdaal, op de grens van z'n geboorteplaats Ninove. De 45-jarige schlagerzanger droomt al jaren van een eigen horecazaak. Door corona en een lege agenda die daarmee gepaard gaat, ziet hij eindelijk een kans om z'n droom te verwezenlijken. "Ik doe het samen met m'n beste vriend Joren en m'n manager Bert," vertelt hij bij Radio2 Oost-Vlaanderen. 

Christoff liep al langer met het plan om een horecazaak of bar te openen. Maar dat was nooit te combineren met z'n drukke zangcarrière. "Maar nu m'n agenda door corona leeg bleef, zag ik wel een opportuniteit," steekt hij van wal. "In Roosdaal (in Vlaams-Brabant) staat er een prachtig pand waar vorig jaar ook al een zomerbar was. Ik heb gevraagd of we dat 2 maanden kunnen huren en ben daar dan meteen op gesprongen."

Ik word het gezicht van de zomerbar en zal de ontvangst doen

zanger Christoff

Met beste vriend en manager

De zanger uit Wetteren gaat het horeca-avontuur niet alleen aan. Hij doet het samen met z'n beste vriend Joren en z'n manager Bert: "Ze hebben allebei een goede invloed op het verhaal. Joren zit in de drankensector en Bert heeft goeie contacten voor het management van de zaak. Ikzelf zal de ontvangst doen en word het gezicht van de zomerbar." En dat is goed nieuws voor de fans, want Christoff zal er dus ook meestal aanwezig zijn. "Ik denk dat ik er voor 90% van de tijd zal zijn. Er zullen een paar dagen zijn dat het niet zal lukken. Wanneer ik moet optreden in de Ghelamco-arena bijvoorbeeld." Hij vindt het zelf enorm belangrijk om aanwezig te zijn: "Als ik ergens voor ga, dan wil ik me ook volledig inzetten," legt Christoff uit, "bovendien heb ik er zo lang van gedroomd dat ik geen dag wil missen." 

De zomerbar zal 'Salida' heten omdat we aan de uitgang van corona zitten

zanger Christoff

Bucketlist

De zomerbar krijgt de naam "Salida" wat het Spaans is voor "uitgang". Een naam die ze niet zomaar kozen: "Als je het goed bekijkt, ligt Roosdaal een beetje aan de afrit van Ninove, ", zegt hij. "Maar we zitten ook min of meer aan de afrit en uitgang van corona. Iedereen voelt dat het einde aan het borrelen is, dat we stilaan aan het einde van de coronatunnel zijn."

De zanger kijkt er enorm naar uit.  "Of ik het ga verderdoen als het een groot succes wordt? Zover zijn we nog niet. Ik ben al superblij dat ik het van m'n bucketlist kan schrappen," lacht Christoff nog.

Beluister hieronder het gesprek met Christoff: 

Meest gelezen