11 nieuwe trajectcontroles in Genk: "Enkele hardnekkige chauffeurs rijden te snel"

Er komen 11 nieuwe trajectcontroles in Genk, dat zijn camera's die  je snelheid meten tussen twee punten op een stuk weg. Op sommige plaatsen in de stad wordt er heel vaak te snel gereden door enkele hardnekkige chauffeurs. Daarom komen er dus trajectcontroles op de grote invalswegen, om de verkeersveiligheid te verhogen. 

“Als er een situatie is in onze stad die echt wel beter kan, dan is dat de verkeersveiligheid", zegt burgemeester Wim Dries (CD&V). "Er wordt te hard en te roekeloos gereden. En daardoor komen wandelaars en fietsers in gevaar, gebeuren er te veel ongevallen, verliezen er mensen hun leven. En dat is onaanvaardbaar.”

"Wij doen al jaren metingen en die zitten over het algemeen goed", zegt schepen van Mobiliteit Michaël Dhoore (CD&V). "Maar er zijn enkelingen die hard blijven rijden en die willen we met die trajectcontroles bereiken."

Start 1 januari

De controles worden verspreid over het hele grondgebied: bijvoorbeeld aan de Noordlaan, de Weg naar As, in de buurt van de Stalenstraat en op Boxberg. 

De start van de controles is op 1 januari volgend jaar. “De komende maanden nemen we de tijd om alle Genkenaren te laten wennen. In het straatbeeld zal duidelijk zijn waar de trajectcontroles geïnstalleerd worden", zegt burgemeester Dries. "Pas eind dit jaar start de eerste proefperiode met een of twee trajectcontroles. Het is de bedoeling dat vanaf 1 januari 2022 alle trajectcontroles gefaseerd worden ingeschakeld.”

Meest gelezen