Enkele van de vervalste bankbriefjes.
Lokale Politie Lier

3 mensen betrapt met vals geld in Lier: "Briefje van 50 gevonden? Breng het naar de politie!"

In Lier zijn zondag twee mannen en een vrouw met vals geld betrapt. Ze wilden iets tweedehands kopen, maar de verkoper doorzag dat de biljetten van 50 euro vervalst waren. De drie vluchtten en gooiden de briefjes weg, maar konden later opgepakt worden. De politie vraagt iedereen die bankbriefjes vond nabij de Hagenbroeksesteenweg in Lier om ze in te leveren bij de politie en zeker niet te gebruiken.

Als je in Lier, in de buurt van de Hagenbroeksesteenweg een briefje van 50 euro vindt op straat, is de kans groot dat het om vals geld gaat. Zondag probeerden drie mensen iets te kopen via een tweedehandswebsite. Toen de verkoper zag dat de drie met vals geld wilden betalen, vluchtten ze weg en gooiden een deel van het geld weg. 

"We hebben gemerkt dat ze toch heel wat biljetten uit het raam van de wagen hebben gegooid", zegt Magalie Derboven van de politie in Lier. "Daarom hebben we ook een oproep gelanceerd. Als mensen daar in de buurt een briefje vinden, moeten ze dat zeker naar ons toe brengen, want betalen met vals geld is uiteraard strafbaar."

Meest gelezen