Auto gestolen in Antwerpen met op maat gemaakte prothese in koffer: "Laat prothese alstublieft ergens achter"

Een vrouw uit Antwerpen, Nathalie Jacqmain, doet een oproep op sociale media om de beenprothese van haar man terug te brengen. De beenprothese lag in de auto van het koppel, die gisterennacht gestolen werd. Een jaar geleden werd bij de man een zeldzame vorm van botkanker vastgesteld, waardoor hij zijn been verloor. Hij liet een beenprothese op maat maken om opnieuw te leren lopen. "Wij vragen om die prothese ergens achter te laten, zodat een eerlijke vinder die naar de politie kan brengen", zegt Nathalie op Radio 2 Antwerpen.

Een jaar geleden kregen Nathalie Jacqmain en haar man Stefan Aerts slecht nieuws, want er werd een zeldzame vorm van botkanker vastgesteld bij Stefan. "Hij verloor uiteindelijk zijn rechterbeen en rechterbekken. Maar hij is een ongelooflijke sterke en positieve man die voor genezing gaat. Enkele maanden na de amputatie is hij gestart met een speciale beenprothese op maat zodat hij per dag enkele uren kan stappen of staan", vertelt een emotionele Nathalie op Radio 2 Antwerpen.

De auto is niet van belang in deze periode, maar die beenprothese des te meer

Nathalie Jaqmain

Die prothese werd gisterennacht dus gestolen en dat is een zware klap voor het koppel. "De auto stond geparkeerd op de Ledeganckkaai voor onze deur. We hebben de camerabeelden bekeken en daarop is te zien dat twee mannen op enkele minuten tijd ervan door gaan met onze auto", vertelt Nathalie. "Die auto is niet van belang, maar in de koffer lag een zwarte reistas met de beenprothese van Stefan." Aan de reistas hangt een ticket met de naam van hun vroegere bedrijf 'Childhome'.

Beluister hieronder het gesprek op Radio 2 Antwerpen en lees onder het fragment verder:

Het is van groot belang dat die prothese teruggebracht wordt. "We hopen dat ze reistas ergens dumpen en achterlaten zodat een eerlijke vinder die terug kan brengen naar de politie. Het is van zeer emotionele waarde in de verschrikkelijk moeilijke periode waar wij nu door gaan. Het is ook niet evident om een nieuwe prothese te laten maken, want dat duurt maanden."

Voorlopig nog maar één tip

Voorlopig is er slechts één tip binnengekomen. "Ze hebben laten weten dat de auto nog niet bij de havenpolitie is geseind. Ook de camerabeelden hebben voorlopig niets opgeleverd. We hopen dat iemand een tip kan geven. Het gaat om een zwarte Toyota Land Cruiser. De linkerspiegel was eraf gereden, maar misschien hebben ze die al opnieuw laten maken. Tips zijn dus welkom."

Meest gelezen