Stemacteur Luc Wyns (links) en cartoonist ZAZA (rechts) maakten samen het babbelbos

Babbelende bomen in het Boekenbergpark in Deurne

Deze zomer wordt het Boekenbergpark in Deurne omgetoverd tot het "Babbelbos". Jong en oud kan er op zoek naar de sprookjesachtige bomen van cartoonist en kunstenaar ZAZA. Hij beschilderde 22 bomen in het park, gaf ze een gezicht en bracht ze tot leven met een eigen verhaal. Stemacteur Luc Wyns sprak voor 20 bomen een verhaaltje in dat je kan beluisteren via een app. "De mensen gaan smullen van de versierde bomen hier", vertelt Luc Wyns. 

Cartoonist ZAZA woont naast het park en kwam op het idee. "Ik heb een soort ziekte waardoor ik overal menselijke gezichten in herken. Dat kan in bomen, maar ook in bijvoorbeeld auto's, huizen of keukengerei. Het park is prachtig en ik ga er vaak wandelen om tot rust te komen. Nu kan ik iets terug geven aan het park", vertelt hij aan Radio 2 Antwerpen. 

Ik heb het gevoel dat het publiek gaat smullen van de creaties van ZAZA

Luc Wyns, stemacteur

Stemacteur Luc Wyns zorgde voor de bijpassende geluidsfragmenten waardoor de bomen tot leven komen. "Er zijn 20 compleet verschillende bomen. Er zijn blije, boze, dikke en melancholische bomen. Ik heb het gevoel dat het publiek gaat smullen van de creaties van ZAZA. Het is een buitenproject en kinderen zullen het fantastisch vinden."

Elke boom heeft ook een naam gekregen. "Zo is er Oscar, de octopusboom. Dat is een boom met enorme bovengrondse wortels. Daar heb ik dan tentakels van gemaakt. En ook Dirk, de dennenboom, heeft versieringen en een stem gekregen", vertelt ZAZA aan Radio 2 Antwerpen.  

Luister hier naar de reportage met Luc Wyns en ZAZA: 
(Lees verder onder het fragment)

Ook andere gemeenten geïnteresseerd

De twee mannen zien het groots. "We hadden graag 80 bomen versierd, maar zoveel tijd hadden we niet. Ook andere gemeenten zijn geïnteresseerd. We zijn al gecontacteerd door onder meer Lier en Mechelen."

Denneboom Dirk in het Boekenbergpark

Meest gelezen