provincie Vlaams-Brabant

Bijna 200 rijbewijzen ingetrokken tijdens "Weekend zonder alcohol" 

Het voorbije weekend, bij de twaalfde editie van het "Weekend zonder alcohol" reed 2,83 procent van de bestuurders onder invloed. Dat is één procent meer dan de vorige editie in januari. De stijging heeft te maken met het EK en versoepelingen.

"Weekend zonder alcohol" is een grootschalige politieactie waarbij de federale en lokale politie samen werken.  Bestuurders worden overal gecontroleerd, zelfs op de autosnelweg.

Door het EK en versoepelingen

Uit die controles, waarbij 18.371 bestuurders werden onderworpen aan een alcohol- en drugstest, blijkt dat 2,83 procent onder invloed reed. Dat is bijna één procentpunt meer dan de vorige editie van "Weekend zonder alcohol" in januari, toen 1,91 procent onder invloed reed. Er werden 111 rijbewijzen ingetrokken wegens rijden onder invloed van alcohol. Bij 83 was dat voor rijden onder invloed van drugs. De controles vonden plaats tussen vrijdag 18 uur en maandag 6 uur.

 Juni 2021 is een bijzondere periode, met versoepelingen van de coronamaatregelen en het sociale leven dat zich geleidelijk aan weer op gang trekt. Er is ook het EK voetbal. "Sommigen zijn zich toch nog altijd niet bewust van de risico's die zijzelf en anderen lopen wanneer ze onder invloed achter het stuur kruipen", aldus de federale politie.

Meest gelezen