hulpverleningszone Oost

Brandweer dicht ammoniaklek bij Danone in Rotselaar

De brandweer heeft afgelopen nacht een ammoniaklek moeten dichten in het voedingsbedrijf Danone in Rotselaar. De toestand is intussen onder controle. 

Vannacht is de brandweer van de hulpverleningszone Oost opgeroepen voor een ammoniaklek in de Danonefabriek in Rotselaar. Ammoniak is een giftig en bijtend gas, en om die reden werd het zonale gaspakkenteam ter plaatse geroepen. 

De interventie bracht nogal wat manschappen en materieel ter plaatse. Het gaspakkenteam is een gespecialiseerde ploeg, die getraind is in de beheersing van allerhande interventies met gevaarlijke chemische stoffen. Intussen is de toestand onder controle en is de brandweer bezig  met de ventilatie van de bedrijfshallen.

hulpverleningszone Oost

"Geen gevaar voor werknemers en omgeving"

Volgens woordvoerder Bo De Ridder van Danone is er nooit enig gevaar geweest voor de werknemers of het milieu. "Vanaf het moment dat het lek  was vastgesteld in het koelsysteem van de fabriek zijn alle arbeiders geëvacueerd. De brandweer heeft snel het lek kunnen dichten", vertelt De Ridder. "Door een onderhoudsprocedure was er sowieso minder volk in de fabriek aanwezig. Zodra de brandweer groen licht geeft kunnen we onze activiteiten voortzetten", aldus De Ridder. 

Meest gelezen