Military News Agency

Demonstratievlucht toont capaciteiten F-16 vliegtuig in Kleine-Brogel

Vandaag maakt de F-16 demo piloot ‘VADOR’ een demonstratievlucht boven de vliegbasis van Kleine-Brogel om 11.30 uur. De vlucht zal maar een kwartier duren en enkel doorgaan als de weersomstandigheden het toelaten. “We hebben een groep bijzondere internationale gasten en willen hen de capaciteiten van de F-16 vliegtuigen dichter bij de grond tonen”, aldus Jeroen Poesen, basiscommandant van Kleine-Brogel.

Het is al enige tijd geleden dat er nog dergelijke testvluchten hebben plaatsgevonden in Kleine-Brogel. Vandaag toont defensie aan internationale gasten wat de capaciteiten zijn van de F-16 vliegtuigen. “Het F-16 vliegtuig gaat manoeuvres uitvoeren die elke F-16 piloot kan doen", zegt Jeroen Poesen, basiscommandant van Kleine Brogel. "Maar nu gaat het specifiek om een nauwe opeenvolging van vliegbewegingen die lager bij de grond worden uitgevoerd dan anders. Het zal maar een kwartier duren omdat het gaat om een vrij intensieve vlucht. De F-16 piloot zal in Florennes opstijgen en zo tot Kleine-Brogel komen.”

De vliegbewegingen zullen iets lager gebeuren, maar de vlucht zal vooral boven de luchtmachtbasis plaatsvinden

Jeroen Poesen, basiscommandant Kleine-Brogel

Defensie kondigde de demonstratievlucht aan zodat de bewoners niet schrikken, maar de overlast blijft beperkt: “De vliegbewegingen zullen iets lager gebeuren, maar de vlucht zal vooral boven de luchtmachtbasis plaatsvinden.” Op het moment zelf zal pas bepaald worden of de vlucht kan doorgaan. “Wanneer er te veel bewolking is kan de vlucht niet doorgaan, maar dat kan op het moment van de vlucht nog worden bepaald. Op dit moment ziet het weer er gunstig uit.”

Meest gelezen