Radio 2

Gaslek in Langemark bij werken: tiental mensen geëvacueerd

In Langemark werden een tiental mensen geëvacueerd na een gaslek door werken. De omgeving van het kruispunt aan het Canadees monument, langs de Brugseweg, blijft nog enkele uren afgesloten. 

De werken aan het kruispunt van de Brugseweg en Zonnebekestraat, bij het Canadees Monument in Langemark werden deze voormiddag tijdelijk stil gelegd door een gaslek. De brandweer evacueerde in een perimeter van 200 meter ook een tiental bewoners, onder wie een gezin met een klein kindje en 3 honden. Zij worden tijdelijk opgevangen door het gemeentebestuur. 

Tijdens de werken, die het kruispunt fietsveiliger zouden moeten maken, raakte één van de kranen de middendrukleiding. "Onder het kruispunt komen verschillende middendrukleidingen samen van de maatschappij Fluvius", vertelt Dominique Parmentier, kapitein van de brandweer. Daardoor ontsnapten grote hoeveelheden gas, wat veel lawaai maakte. 

De herstellingswerken zullen waarschijnlijk tot deze namiddag duren. Tot dan blijft de Brugseweg aan het Canadees Monument afgesloten en moet het verkeer omrijden. 

Radio 2

Meest gelezen