Nicolas Lambert

Gent start met proefproject om kleine dieren van verdrinkingsdood te redden in riool 

Stad Gent start met een proefproject in de wijk Muide om kleine dieren te redden van een verdrinkingsdood in de riolering. Enkele waterkolken krijgen er gaas dat onder meer kuikens moet tegenhouden die soms in het afvoerwater terecht komen en zo sterven.

Stad Gent gaat enkele waterkolken beveiligen met gaas of plaatjes om ervoor te zorgen dat kleine dieren bij hevige regen niet langer in de riolering terecht komen en er verdrinken. Gent neemt het initiatief na enkele meldingen van bezorgde buurtbewoners in de wijk Muide. Zij meldden dat er onder meer kuikens van watervogels af en toe in de problemen kwamen. "We gaan er daarom een proefproject opstarten aan het nieuwe Kapitein Zeppospark", zegt schepen Filip Watteeuw (Groen). 

We testen dit uit buiten woongebied, want we willen absoluut verstopte riolen en wateroverlast vermijden
Schepen Filip Watteeuw (Groen)

"We gaan dit testen op een plek waar we zeker zijn dat er geen wateroverlast kan overstaan die ook voor problemen in woningen of op straten kan zorgen", benadrukt Watteeuw nog. "We kiezen voor het park waar het water sowieso ook elders weg kan. We gaan er enkele waterkolken van gaas voorzien." Elders is er nog geen sprake van extra diervriendelijke waterkolken. "We moeten ten alle tijden vermijden dat rioleringen verstoppen, dat gebeurt vaak doordat de regens ook veel heviger zijn geworden." 

Meest gelezen