Pukkelpop roept jongeren op om zich te laten vaccineren

"Ben je jonger dan 41 en wil je sneller gevaccineerd worden? Meld je dan aan via QVAX voor 1 prik met Johnson & Johnson, de kans is groot dat je meteen wordt opgeroepen." Dat staat te lezen op de Instagram-pagina van Pukkelpop.

Die oproep is niet toevallig, want het vaccinatiecentrum in Hasselt heeft deze week een lading van 6.000 extra vaccins van Johnson & Johnson ontvangen. Omdat jongeren nu ook al uitgenodigd worden voor vaccinatie, loopt de QVAX-reservelijst stilaan leeg. En het vaccinatiecentrum van Hasselt wil de vaccins maximaal gebruiken. 

Als die 6.000 vaccins niet opgeraken in Hasselt, gaan ze toch niet verloren, zegt programmamanager van het vaccinatiecentrum Olivier Hoogmartens: "We staan wekelijks in overleg met de andere vaccinatiecentra van Limburg om de vaccins maximaal te spreiden, maar we hebben nog veel sloten beschikbaar. Dus we doen een oproep aan de jongeren om zich te melden via QVAX of via het callcenter."

Ik hoop dat we in de zomer terug opnieuw kunnen feesten en normaal kunnen leven

Er zijn heel wat jongeren die ingaan op de uitnodiging om zich eenmalig te laten vaccineren met het vaccin van Johnson & Johnson. Eén van hen is Stef Jacobs uit Diepenbeek. Hij heeft een combiticket voor Pukkelpop en is gisteren zijn vaccin gaan halen: "Ik heb eerst mijn huisarts gebeld en hij vond het een goed idee om me op de reservelijst te laten zetten. Ik heb vannacht wel koude rillingen gehad en goed gezweet, maar dat neem ik er graag bij. Ik hoop dat we in de zomer terug opnieuw kunnen feesten en normaal kunnen leven."

Meest gelezen