Zangeres Jessie J heeft stemproblemen door maagzuuroprispingen: "Alles doen om weer live te kunnen zingen" 

De Britse zangeres Jessie J worstelt met hardnekkige stemproblemen door brandend maagzuur. Dat laat ze weten in een uitgebreide post op Instagram. Er zijn knobbeltjes ontstaan in haar keel, waarvoor ze in behandeling is. Daardoor kan de zangeres al maanden niet meer zingen. Het is niet duidelijk wanneer Jessie J weer zal kunnen optreden, want ze wil niet playbacken, zegt ze nog.

Het is al een tijdje stil rond Jessie J, en de zangeres heldert nu zelf via Instagram op hoe dat komt. Een dokter stelde in februari knobbeltjes vast in haar keel, nadat ze al een tijdje last had van een brandend gevoel in haar keel. Die knobbeltjes zijn er gekomen doordat Jessie ondanks aanhoudende maagzuuroprispingen toch bleef doorzingen. Op die manier heeft ze - zonder dat ze dat zelf in de gaten had - haar stembanden beschadigd. 

Ze heeft intussen verschillende behandelingen uitgeprobeerd - van maagzuurremmers tot acupunctuur - , maar zingen lukt haar nog steeds niet pijnloos. Een zware klap voor de zangeres, die bekend is geworden met haar klok van een stem. Daarom zegt Jessie J nu al dat ze "werkt aan haar terugkeer, maar zeker niet wil playbacken", al hebben dokters haar wel al laten weten dat de stemknobbeltjes zullen terugkomen, zo gauw ze weer regelmatig zingt.

Bekijk hier de uitgebreide Instagrampost, met een video waarin Jessie J probeert te zingen, en een uitgeschreven reactie daaronder (en lees daaronder voort - door een technisch probleem kan je deze post niet zien via onze app):

Hoewel ze haar grootste passie muziek voorlopig even aan de kant moet laten, probeert Jessie J zo veel mogelijk de humor in te zien van de situatie, al is het volgens haar "een grote emotionele rollercoaster". Toch integreert Jessie J beelden van een zoveelste dokterbezoek in een nieuwe videoclip.  Ook de confronterende beelden die een kleine camera maakt in haar keel.

"Als zingen mij niet hierdoor kan sleuren, dan wel mijn humor. En als iemand kortingsbonnen heeft liggen voor een nieuw lichaam: laat me dan even iets weten", klinkt het.

Bekijk hier de uitgebreide Instagrampost, met enkele doktersbeelden uit de nieuwe videoclip (door een technisch probleem kan je deze post niet zien via onze app):

Jessie J is onder meer bekend van dit nummer, "Price tag":

Meest gelezen