Leuven opent testcentrum voor vakantiegangers aan Brabanthal

De stad Leuven heeft vanmorgen een groot testcentrum geopend in een tent op de parking van de Brabanthal. Inwoners van Leuven en van de omliggende gemeenten, die op reis willen vertrekken, kunnen er een PCR-test laten afnemen. Dat gebeurt op afspraak.

De zomervakantie staat voor de deur en veel mensen staan te popelen om op reis te kunnen vertrekken. De vaccinatiecampagne draait op volle toeren, maar niet iedereen zal voor de zomer volledig ingeënt zijn. In dat geval heb je een recente negatieve PCR-test nodig om naar het buitenland te gaan. “Daarom openen we extra testlocaties, specifiek voor mensen die op vakantie gaan”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit) van Leuven.

Duizend reservaties

“Iedereen die op vakantie wil, moet vlot een test kunnen afleggen", stelt de Leuvense burgemeester. "Daarom hebben we een groot testcentrum aan de Brabanthal ingericht. Er is ook een kleiner testcentrum in de Leuvense binnenstad. Met beide testlocaties samen mikken we op een capaciteit van 3.500 tests op piekdagen. De belangstelling is zeer groot: we hebben nu al 1.000 reservaties binnen voor de eerstkomende dagen."

Voor inwoners van 14 gemeenten

De testcentra voor vakantiegangers (en voor de mensen die voor het werk moeten reizen) zijn een gezamenlijk initiatief van de stad Leuven, het UZ Leuven en de KU Leuven. Deze partners werken samen met de huisartsenkring en het Medisch Centrum Huisartsen om aan alle testaanvragen te kunnen voldoen. De testcentra kunnen bezocht worden door de inwoners van Leuven, Boortmeerbeek, Haacht, Rotselaar, Holsbeek, Keerbergen, Tremelo, Kortenberg, Herent, Bertem, Huldenberg, Oud-Heverlee, Bierbeek en Lubbeek. Alle informatie over de werking en de reservaties staat op deze website.

Meest gelezen