Jasper Jacobs

Man veroordeeld tot 6 jaar cel voor moordpoging aan Dampoort in Gent

In Gent is een man veroordeeld tot 6 jaar cel voor een moordpoging vorige zomer. Hij viel toen een kennis aan met een mes, het slachtoffer raakte zwaargewond. 

Een 47-jarige man is veroordeeld tot een celstraf van 6 jaar voor een mislukte moordpoging. De feiten speelden zich af in de zomer van 2020 in de Kongostraat in Gent, vlak bij het rondpunt aan de Dampoort. De dader belde ‘s nachts aan bij een kennis en haalde met een mes uit naar zijn gezicht. Het slachtoffer raakte zwaargewond en had nadien wel 30 hechtingen nodig. 

Dader onder invloed

De dader was op het moment van de feiten onder invloed van alcohol en drugs. Samen met een vriend zakte hij af naar de woning van het slachtoffer. Beide mannen werden daags na de feiten opgepakt. Eén van hen werd uiteindelijk aangehouden voor poging tot moord. 

Intentie om te doden

Tijdens de behandeling stelde het openbaar ministerie dat de man handelde met de intentie om te doden. Het vorderde een celstraf van 6 jaar. De verdediging pleitte dat het geen moordpoging was en wilde de kwalificatie afzwakken naar ‘opzettelijke slagen en verwondingen’.  Maar daar ging het gerecht niet op in.  De man krijgt een celstraf van 6 jaar. Hij heeft nu 30 dagen de tijd om beroep aan te tekenen.

Meest gelezen