Songfestivalwinnaar Måneskin speelt op de Lokerse Feesten deze zomer

Op donderdag 5 augustus staat Måneskin op het festival in Lokeren. De Italiaanse rockband speelt dan voor het eerst in ons land nadat hij dit jaar het Songfestival won met het nummer "Zitti e Buoni".

De winnaar van het Eurovisiesongfestival komt naar België. Måneskin (wat "maneschijn" betekent in het Deens) vergezelt onder andere Brihang, Arsenal, Het Zesde Metaal en Hooverphonic op de affiche van Lokerse Feesten. Het is het eerste optreden van de Italiaanse rockband in ons land na hun overwinning op het Songfestival.

Herbekijk hier het optreden waarmee Måneskin het Songfestival won, en lees daaronder verder:

Videospeler inladen...

Met twee studioalbums, 22 platinum singles en meer dan 170 miljoen streams was Måneskin al wereldberoemd in Italië. Nadat ze een maand geleden het Eurovisiesongfestival hadden wonnen, volgt nu de rest van Europa. Ze hebben al in meerdere Europese ranglijsten de hoogste plaats veroverd, en ook bij ons stond hun nummer "Zitti e Buoni" (Italiaans voor "Zwijg en gedraag je") al na twee weken op nummer één in De Afrekening van Studio Brussel.

Lokerse Feesten gaat dit jaar door op coronaveilige wijze. Tien dagen lang kun je, met een bubbel van maximaal 4 personen, genieten van tientallen optredens.

Meest gelezen