Stad Mechelen

Zomerbraderie in Mechelen mag opnieuw doorgaan: "Er vallen al soldenkoopjes te rapen"

De traditionele zomerbraderie in Mechelen mag dit jaar weer doorgaan. 65 handelaars zullen vanaf donderdag voor het eerst in een lange tijd een buitenkraam voor hun winkel plaatsen om hun overtollige stock te verkopen. "Dat is voor de handelaars een hele opluchting. De voorbije drie keer is er geen braderie kunnen doorgaan, waardoor de handelaars met een enorme stock zitten", zegt Geert Milis, voorzitter van Mechelen Meemaken.  

Door de coronacrisis konden de vorige braderieën in Mechelen niet doorgaan, ook de traditionele herfst- en lentebraderie niet. Er bleef dus veel stock over die de handelaars nu maar al te graag verkopen. De zomerbraderie zal er nog niet helemaal uitzien zoals de vorige jaren, maar dat er opnieuw kramen mogen buitenstaan, is voor veel handelaars al een overwinning.

De focus ligt op de handelaars: zij zullen hun klanten met plezier aan hun buitenkramen ontvangen

Geert Milis, voorzitter Mechelen Meemaken

"Normaal gezien is er veel animatie en zijn er ook andere marktkramers, maar deze keer kan dat nog niet. Daarom ligt de focus nu op de handelaars: we plaatsen kramen voor hun deuren. Er zijn 65 handelaars die hun klanten met plezier zullen ontvangen", vertelt Geert Milis, voorzitter van Mechelen Meemaken. 

"Op verschillende plaatsen is het al braderie, maar ik denk dat wij de eerste centrumstad zijn die het organiseren met buitenkramen. En er zijn al een aantal soldenkoopjes, dus er valt zeker iets te rapen", gaat Milis trots verder. Vanaf morgen kunnen Mechelaars er koopjes scoren. De zomerbraderie loopt nog tot en met zaterdag 26 juni. 

Meest gelezen