Radio 2

Nieuwe scanner is te groot voor Sint-Jozefskliniek in Izegem: "Gebouw moet uitgebreid worden"

In de Sint-Jozefskliniek in Izegem komt er een nieuw gebouw, speciaal voor de NMR-scanner. Die scanner is te groot en te zwaar voor het bestaande ziekenhuis. "Naast de ingang van het hoofdgebouw gaan we een nieuw deel bouwen", klinkt het. "Daar komt de dienst radiologie te zitten." 

Het is de eerste NMR-scanner voor de Sint-Jozefskliniek in Izegem. Voor Sarah Degryse, facilitair directeur van de Sint-Jozefskliniek, is de komst van de scanner een hele opluchting. "Vandaag doen onze radiologen een beroep op de scanners van andere ziekenhuizen uit de buurt. Maar binnenkort zullen onze patiënten ook terechtkunnen in ons gebouw voor dat soort onderzoeken. Voor de NMR-scanner zijn er lange wachtlijsten, maar nu kunnen die alleen maar kleiner worden."

Nieuw gebouw

"Dankzij het nieuwe gebouw gaan we de site beter kunnen organiseren. Alles zal een veel logischere flow hebben en dat komt de patiënt alleen maar ten goede. Dankzij het nieuwe gedeelte zal er een einde komen aan het constante gepuzzel tussen de bestaande afdelingen", besluit Degryse.

Radio 2

BEKIJK - Op 15 april 2022 was het eindelijk zover. De Scanner kon geplaatst worden.

Videospeler inladen...

Meest gelezen