Radio 2

Speelplaats van basisschool in Wellen moet deels wijken voor kerkhof

Basisschool 't Laantje in Ulbeek moet een stuk van haar speelplaats afgeven aan het aangrenzende kerkhof. Het kerkhof kampt met een plaatsgebrek waardoor de muur enkele meters moet opschuiven. Een landmeter stelde bovendien vast dat het stuk speelplaats sowieso eigendom is van de gemeente Wellen.

Het kerkhof van Wellen kampte al een tijd met plaatsgebrek. De kerkhofmuur zal nu 2,5 meter opschuiven om een extra rij graven aan te leggen in Ulbeek. Een landmeter stelde vast dat de speelplaats van basisschool 't Laantje gedeeltelijk op grond van de gemeente ligt. De school kwam met de gemeente overeen om dat stuk speelplaats af te staan aan het kerkhof waardoor de grond opnieuw in handen van de gemeente komt.

Door het verplaatsen van de muur, zal een speeltoestel van 't Laantje afgebroken moeten worden. De gemeente belooft het te vervangen door een nieuw exemplaar.

Meest gelezen