Tram ontspoord in Hoboken: na 2 uur weer op de rails gekregen

Rond 7.30 uur is een tram ontspoord in Hoboken. Het lukte niet meteen om hem weer in de sporen te trekken. Daarom werden er plannen gemaakt om hem op te tillen en zo weer goed te plaatsen. Uiteindelijk lukte het bij een laatste poging toch hem achteruit te trekken en weer in de rails te krijgen.

Het ging mis in de bocht van de Jan van de Wouwerstraat naar de Antwerpse Steenweg. De eerste pogingen om de tram weer in de rails te trekken, hadden geen resultaat. Er werd dan gepland om het voertuig op te tillen en zo weer goed te plaatsen. Maar toen nog een laatste keer geprobeerd werd om hem in de sporen te trekken lukte het toch. 

Tramlijnen 2 en 4 konden een tijdlang niet rijden zoals normaal. Beide trajecten werden ingekort. Nu zijn er nog gevolgvertragingen mogelijk. 

De tram was net uit de stelplaats vertrokken toen hij ontspoorde en er zaten nog geen passagiers op. De bestuurder bleef ongedeerd.

Meest gelezen