Radio 2

Zoutleeuw opent beweegroute in OCMW-park

In het park van de OCMW-campus in Zoutleeuw kan je vanaf nu een beweegroute volgen.  De route leidt je langs zeventien bordjes waarop eenvoudige oefeningen worden uitgelegd. "Het is een ideale activiteit om met je gezin, vereniging of vriendengroep te doen", zegt schepen Ilse Beelen (CD&V).

Het OCMW-park in Zouleeuw heeft er sinds kort een attractie bij: een beweegroute. Zo'n route is een sportieve wandeling, waarbij je op verschillende plaatsen eenvoudige oefeningen kan uitvoeren. Die worden uitgelegd op de bordjes langs de route. In Zouleeuw zijn dat er zeventien. "Het is een ideale activiteit om met je kinderen of kleinkinderen te doen, of met je vereniging of vriendengroep. In plaats van gewoon op een bankje te zitten, pik je een paar oefeningen mee en heb je weer wat meer bewogen", vertelt schepen van Welzijn en Gezonde Gemeente Ilse Beelen (CD&V). "De oefeningen zijn trouwens zeer laagdrempelig. Het gaat bijvoorbeeld om een boksbeweging of stretching van de kuiten."

Gezonde Gemeente

De beweegroute is niet het enige initiatief van de gemeente om aan de gezondheid van zijn inwoners te werken. “Eerder ondertekenden we al het Charter van Gezonde Gemeente, richtten we rookstopcursussen in en plaatsten we AED-toestellen aan de ontmoetingscentra", vertelt Beelen. "Onlangs hebben we ook een Coach Beweging op Verwijzing onder onze vleugels genomen. Lieve Klaps helpt mensen die kampen met een gezondheidsrisico door onvoldoende lichaamsbeweging om actiever en gezonder leven.”

Meest gelezen