Acht medaillons van de Belgische koninklijke familie te koop

Acht souvenirmedaillons van de familie van Leopold I zullen binnenkort te koop zijn in Monaco. Dat meldt veilinghuis Artcurial. De totale waarde wordt geschat op 2.000 tot 2.500 euro.

De medaillons worden deze zomer geveild op 20 en 21 juli in Monaco. Niet toevallig op de Belgische nationale feestdag. Ze zijn bevestigd op een armband van 18 karaat geel goud en zijn dus duizenden euro's waard. 

De medaillons behoren tot een Europese prinselijke collectie. Als je ze opent krijg je het miniatuuroog van een belangrijk lid van de koninklijke familie te zien. Elk medaillon vertegenwoordigt een ander deel van de Europese royals. Het oog van de eerste koning van België Leopold I, maar ook het oog van zijn vrouw Louise Marie, worden in de medaillons afgebeeld.

Ook de troonopvolger Leopold II en koningin Victoria van het Verenigd Koninkrijk zijn in de armband afgebeeld. Koningin Victoria was nichtje van Leopold I.

©Artcurial

Meest gelezen