Radio 2

Blankenberge heeft een nieuw coronatestcentrum voor reizigers: "Ook tweedeverblijvers en toeristen welkom"

Wie geen symptomen heeft, maar toch een PCR-test wil, kan vanaf vandaag naar het AZ Zeno, campus Blankenberge. Het ziekenhuis heeft er, in samenwerking met de stad, een nieuw COVID-19-testcentrum geopend waar je zonder afspraak terecht kan.

Blankenberge heeft vanaf nu een eigen coronatestcentrum in het AZ Zeno. "Nog niet iedereen is volledig gevaccineerd en velen willen al op reis in juli. Met het nieuwe testcentrum proberen we de werkdruk bij de huisartsen weg te halen. Enkel mensen zonder symptomen mogen naar het testcentrum komen. Wanneer je klachten hebt, moet je nog steeds naar de huisarts", zegt laboratoriumverantwoordelijke André Trouvé.

Toeristen in Blankenberge

Niet alleen reizigers kunnen terecht in het coronatestcentum: ook patiënten die bijvoorbeeld een test nodig hebben voor een ingreep of mensen die een hoogrisicocontact hebben gehad, zijn welkom. Al blijft de drukte aan zee deze zomer natuurlijk de belangrijkste insteek. 

"Het kan hier in de zomer ontzettend druk zijn. Daarom is het belangrijk om extra testcapaciteit te voorzien", zegt de burgemeester van Blankenberge, Daphné Dumery (N-VA). "Op topdagen kunnen hier 100.000 bezoekers zijn. Als die klachten hebben, weten ze meteen waar ze naartoe moeten." 

Praktische informatie

Het testcentrum is elke weekdag open van 9 tot 12 uur en tijdens het weekend en op feestdagen van 9.30 tot 10.30 uur. Je bereikt het testcentrum via de A. Rodenbachstraat. Je moet geen afspraak maken om langs te komen.

Meest gelezen