KarlBruninx.be

Blijf & Beleef deals moeten toeristen opnieuw naar Leuven lokken

Om het toerisme in Leuven opnieuw op gang te trekken ontwikkelde Visit Leuven samen met partners uit de sector een nieuw concept: de Blijf & Beleef deals. Zo een deal bestaat uit een overnachting, al dan niet met ontbijt tegen een aantrekkelijke prijs, inclusief een unieke Leuvense beleving.

Bezoekers met interesse voor een citytrip naar Leuven kunnen voortaan kiezen uit een gevarieerde reeks voordelige arrangementen. Die zijn door Visit Leuven, de toeristische dienst van de stad, en de aanbieders van logies uitgewerkt om de toeristische sector nieuw leven in te blazen, na de erg moeilijke periode van de coronacrisis.

Bezoeken en gidsbeurten

Ondertussen heropenen verschillende toeristische bezienswaardigheden hun deuren of starten aanbieders hun aanbod voor het publiek weer op. Zo zijn sinds deze week de dagelijkse rondleidingen in het gotische stadhuis weer mogelijk voor individuele bezoekers. Bezoekers kunnen aansluiten bij een tour met gids in een beperkte groep van tien bezoekers. 

Rondleidingen met gids in de stad waren eerder al weer mogelijk. Bezoeken aan museum M, Abdij van Park, de universiteitsbibliotheek en de Sint-Pieterskerk (beleving met hololens of tablet) blijven gebeuren in tijdsblokken, om het aantal bezoekers te kunnen controleren. Ook brouwerij AB Inbev herstart haar brouwerijbezoeken op 26 juni.

Radio 2

Ook Theater Hotel doet mee

"In het Theater Hotel aan de Bondgenotenlaan heeft de bezoeker twee keuzemogelijkheden", zegt verantwoordelijke Marc Reynders. "Je kan een overnachting combineren met een bezoek aan Museum M, dat op nauwelijks 50 meter van onze deur ligt. Het andere aanbod is een overnachting gecombineerd met een dagje fietsen in en om Leuven." Marc merkt trouwens nu al een herleving van het toerisme. "Hoe soepeler de coronamaatregelen worden, des te meer toeristen opnieuw de weg vinden naar onze stad. Dat valt duidelijk op."

Meest gelezen