Radio 2

Dierenasiel Ieper zoekt boerderij voor 70-tal wilde katten: "Ze zijn te wild om  als huiskat te adopteren" 

Het dierenasiel van Ieper zoekt een nieuwe thuis voor een 70-tal wilde katten en kittens. De katten werden gevonden op een vroegere boerderij en zouden voor overlast zorgen in de buurt. "De katten zijn te wild om te kunnen adopteren als huiskat, daarom zoeken we een nieuwe boerderij", vertelt Myriam Lamaire, vrijwilliger bij het asiel. 

Normaal verblijven er 5 tot maximum 20 katten in het dierenasiel in Ieper. "De meeste zijn tam en sociaal en worden binnen 2 tot 5 weken geadopteerd", vertelt Myriam Lamaire, vrijwilligster bij het dierenasiel in Ieper.  Maar sinds kort vangen ze een 70-tal wilde katten en kittens op, die rondliepen op een vroegere boerderij, waar de eigenaar vertrokken is. Het dierenasiel van Ieper probeert nu voor hen een nieuwe thuis te vinden. 

Boerderijen gezocht

Wilde katten worden meestal gevangen, gesteriliseerd en terug vrijgelaten op dezelfde plaats. Maar omdat het er nu zoveel zijn, vreest het dierenasiel dat ze voor overlast in de buurt zullen zorgen. De wilde katten kunnen niet door een gezin als huiskat worden geadopteerd. Myriam Lamaire: "Je kan ze niet aaien of vastnemen. Het zijn echte boerderijkatten en het asiel is voor hen ook niet de juiste plaats. Ze werden nog nooit opgesloten en komen hier niet tot rust. Op een boerderij kunnen ze hun ding doen, zoals muizen en ander ongedierte vangen."  

Als ze geen nieuwe thuis vinden, zal de Ieperse groendienst een locatie zoeken in Groot-Ieper, waar nog niet veel zwerfkatten zijn. Maar dat wordt in de kattenstad Ieper een moeilijke opdracht. 

Meest gelezen