Videospeler inladen...

Peter Van de Veire sprak met Ed Sheeran over z'n nieuwe single en dochter: "Ik ben verantwoordelijk voor de pampers" 

Voor het eerst in anderhalf jaar heeft Ed Sheeran een nieuwe single als solo-artiest uitgebracht. "Bad Habits", zo heet het nummer dat Sheeran vanavond voor het eerst live zal brengen op TikTok. MNM-dj Peter Van de Veire kon de Britse singer-songwriter interviewen over zijn muziekcarrière en z'n nieuwe leven als papa. "Ik ververs pampers, ik kook, ik maak schoon. Dat is de job van een vader, vind ik."

"Ik ben erg zenuwachtig, maar ik voel me ook heel energiek", vertelt Ed Sheeran aan MNM-dj Peter Van de Veire. De Britse singer-songerwriter bekend van hits als "The A Team", "Thinking Out Loud" en "Shape of You" heeft vandaag voor het eerst in anderhalf jaar een nieuw nummer uitgebracht uit als solo-artiest. 

"Bad Habits", zo heet de nieuwe single, die volgens Sheeran gaat over de slechte gewoontes die hij er als twintiger op nahield. "Ik had goede intenties aan het begin van de avond, maar dan wordt één biertje vijf biertjes, tequila, wijn, junkfood en sigaretten."

Heeft Ed Sheeran nog bad habits sinds hij vader is? Ontdek het hier en lees daarna voort:

Videospeler inladen...

Zeker van succes is de popster na al die jaren aan de top nog altijd niet. "Muziek verandert zo snel. Ik weet niet waar ik thuishoor in de muziekindustrie op dit moment", vertelt Sheeran aan Peter Van de Veire. "Het enige wat ik weet, is dat ik muziek maak die ik leuk vind. En op een dag zullen mensen die niet meer leuk vinden." 

Is het niet gek dat een internationale popster zo onzeker blijft? "Het zou raar zijn als ik zelfzeker zou zijn over m'n nieuwe single", werpt Sheeran tegen. "Iedereen zou zeggen: maar wat als het geen succes is? Dus temper ik mijn verwachtingen."

Kersverse papa

Het afgelopen jaar kreeg Sheeran samen met zijn vrouw en jeugdliefde Cherry Seaborn een dochtertje, Lyra. "Zowel mama als baby doen het fantastisch, we zijn in de zevende hemel", schreef Sheeran toen op sociale media. Maar hoe gaat het ondertussen met papa Sheeran?

Hoe gaat het met Ed Sheerans dochterje Lyra? Ontdek het hier en lees daarna voort:

Videospeler inladen...

"Ik ben verantwoordelijk voor de pampers", lacht Sheeran. "Dat was het enige wat ik kon doen in het begin, Lyra was zo afhankelijk van Cherry. Dus ververs ik pampers, ik kook, ik maak schoon. Dat is de job van een vader, vind ik."

Lyra is intussen 10 maanden oud en stelt het goed. "Ze is een heel schattige baby", zegt Sheeran. "Maar ik twijfelde een beetje, want je weet hoe dat gaat als vrienden kinderen krijgen: ze vinden hun kinderen super schattig, maar zelf denk je 'niet echt'. Gelukkig hebben andere mensen me al verzekerd dat Lyra wel echt wel super schattig is."

TikTok première

De videoclip van Sheerans nieuwe nummer "Bad Habits" is vanochtend al gelanceerd op YouTube. Daarin zien we Sheeran verkleed als vampier in een strak, roze pak. Inclusief lange, scherpe hoektanden en grijs-roze glitter-make-up onder zijn ogen. Niet meteen wat we gewoon zijn van de man die in het verleden van soberheid zijn handelsmerk maakte. Sheeran staat erom bekend op de treden in een simpel zwarte t-shirt, met zijn gitaar als trouwe bondgenoot, zonder al te veel special effects.

Al is z'n nieuwe outfit niet de enige ommezwaai die de popster maakt. Sheeran, die al meermaals heeft laten vallen geen grote fan te zijn van sociale media, zal zijn nieuwe nummer vanavond voor het eerst live brengen op TikTok tijdens "TikTok's UEFA Euro 2020 Live Show".

Bekijk hier een van Sheerans TikToks over zijn nieuwe single en lees daarna voort:

"Slimme marketing", noemt muziekcoördinator bij VRT Gerrit Kerremans dat. "TikTok is meer nog dan Facebook, Youtube of Instagram hét muziekplatform bij uitstek. Dit is een marktingoppotuniteit voor Sheeran. Hij gaat waar zijn fans zitten: op TikTok."

Het is niet de eerste keer dat een artiest andere, vaak digitale platformen gebruikt om een nieuwe single te lanceren. "Ik herinner me Travis Scott die met Fornite samenwerkte om z’n nieuwe werk te lanceren. Of Lady Gaga die samenwerkte met Apple om haar clip ‘Stupid Love’, opgenomen met een iPhone11, te lanceren", vertelt Kerremans. "Maar zeker tijdens het EK voetbal, waar TikTok een sponsor is, is Sheerans keuze zeer slim. Een betere timing kan je niet bedenken."

Ed Sheeran is een vampier in zijn nieuwste videoclip. Wie zou hij bijten als hij mocht kiezen? Ontdek het hier en lees daarna voort:

Videospeler inladen...

"Wees niet bang om te falen"

Ten slotte vroeg Peter Van de Veire welk advies Sheeran heeft voor studenten die op dit moment examens hebben. "Wees niet bang om te falen", reageert Sheeran meteen. "Falen betekent dat je kan leren en dat je jezelf weer kan herpakken. Als je altijd slaagt, zal je op een dag toch falen en zal je val harder zijn."

"Mensen zien mij nu op het podium van Wembley Stadium en ze denken dat alles fantastisch moet gegaan zijn. Maar ze zagen de moeilijke momenten niet. Al die keren dat ik gefaald heb, dat ik niet goed genoeg was en dat mensen 'boe' riepen tot ik het podium verliet. Falen is niets om je voor te schamen, de volgende keer lukt het je wel. "

Ed Sheeran steekt alle studenten een hart onder de riem. Bekijk het hier:

Videospeler inladen...

Bekijk hier het volledige interview van MNM-dj Peter Van de Veire met Ed Sheeran:

Videospeler inladen...

Meest gelezen