Foto Elke Vera

Ethiopische tweeling (9) woont apart, maar speelt 1 personage in bekende musical

De negenjarige Oost-Vlaamse tweelingbroers met Ethiopische roots, Bekema Stalmans uit Lokeren en Sahladin Diliën uit Lede, spelen hetzelfde personage in een nieuwe musical van Music Hall. Ze zijn wel degelijk een echte tweeling, maar wonen door omstandigheden apart en hebben een andere achternaam.

Sahladin en Bekema zijn bijna 10 jaar geleden geboren in Ethiopië en allebei terechtgekomen in België, in de provincie Oost-Vlaanderen. Bekema werd geadopteerd door het gezin Stalmans in Lokeren en Sahladin door het gezin Diliën in Lede. De families zien elkaar vaak zodat de broers de kans hebben om samen te spelen en bij elkaar te zijn. En nu spelen ze vanaf het najaar in de musicalversie van de bekroonde filmklassieker "The Bodyguard".

Beluister het interview met de tweelingbroers en/of lees verder.

1 personage

Ze spelen in de musical 1 personage en wisselen elkaar af tijdens de voorstellingen. Dat doen ze met nog een andere jonge acteur Joshua Tassin. De afwisseling is nodig zodat de jongens de nodige tijd krijgen voor schoolwerk en andere activiteiten. "Soms moeten we een beetje repeteren tijdens de schooluren", zegt Bekema. De drie jongens spelen Fletcher Marron, de zoon van de gestalkte superster Rachel Marron (gespeeld door wijlen Whitney Houston in de oorspronkelijke film). 

Lees verder onder de foto.

Foto Elke Vera

De broers zullen dansen en acteren: "We gaan dansen met de andere acteurs en ook tekstjes opdragen. Veel anders moeten we niet doen", zeggen ze. Sahladin en zijn broer hebben ervaring met het dansen: "Ik doe breakdance en dans al sinds de eerste kleuterklas", legt Sahladin uit. Tweelingen hebben wel vaker gemeenschappelijke interesses en talenten, en dansen is niet het enige. Ze houden beiden ook van voetbal.

We gaan dansen en tekstjes opdragen

Bekema Stalmans

Aparte gezinnen, toch veel samen

De broers wonen door omstandigheden in aparte gezinnen, maar ze zien elkaar veel: "Wij zien elkaar in een jaar superveel", zegt Bekema. "De ene keer komt Sahladin bij mij, en de andere keer ga ik bij hem. Het is zo wat afwisselend, maar meestal blijven we slapen bij elkaar."

Lees verder onder de foto.

Foto Elke Vera

De musical "The Bodyguard, The Musical Dinner Show" is het debuut van de muzikale tweelingbroers en is te zien vanaf 29 september. In de hoofdrollen zal je April Darby als de gestalkte superster Rachel Marron zien, en Erik Goossens speelt de bodyguard Frank Farmer. Zangeres Karoline "Leki" Kamosi speelt de zus van Rachel. De repetities starten midden augustus. De broers zelf zijn nog wat te jong om de nummers van Whitney Houston uit de oorspronkelijke film te kennen, maar ze beloven zich goed in te werken in de liedjes.

Meest gelezen