Een dode en zware schade bij gasontploffing in Zele: "Stukken uit muren en het dak zijn weggeblazen"

In Zele is vanmiddag een dode gevallen bij een gasontploffing. Die vond vanmiddag iets over 14 uur plaats, in een woning in de Acacialaan. Meteen na de ontploffing brak een brand uit, die is ondertussen onder controle. Intussen worden ook de gevolgen van de ontploffing steeds duidelijker. "Delen van de muren van de woning zijn weggeblazen en het dak is ingestort. Er is zeer zware schade, de woning is waarschijnlijk verloren", vertelt burgemeester Hans Knop.

De ontploffing vond plaats in een gebouw met twee duplexappartementen in Zele. Door een gasontploffing in een van de twee appartementen zijn beide woningen beschadigd. De hulpdiensten deden er alles aan om de twee bewoners zo snel mogelijk te bereiken.

Videospeler inladen...

Een van de twee konden ze meteen bereiken, de andere is omgekomen bij de ontploffing. Pas wanneer de brandweer de woning gestut heeft, kunnen ze het lichaam bergen.  

Het dodelijke slachtoffer is een bewoner, zegt brandweerkapitein Wouter Van Den Broeck van de brandweerzone Oost. "Het gaat om een gebouw bestaande uit twee wooneenheden. De ontploffing gebeurde in het bovenste appartement en daar werd het slachtoffer aangetroffen. De bewoners van het onderliggende pand zijn veilig en er zijn geen andere slachtoffers." 

De oorzaak van de ontploffing is nog onbekend. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen wat er precies is gebeurd. Het parket Oost-Vlaanderen heeft een wetsgeneerheer en een branddeskundige aangesteld voor verder onderzoek.

kasto80

Meest gelezen