Malle schenkt 2.000 euro aan het Waalse Beauraing: "Willen hen een hart onder de riem steken"

De gemeente Malle heeft 2.000 euro geschonken aan het Waalse Beauraing. In die gemeente heeft een tornado of windhoos een grote ravage veroorzaakt het voorbije weekend. Malle werd 54 jaar geleden ook getroffen door een tornado. Die trok een spoor van vernieling door deelgemeente Oostmalle. Met de schenking wil Malle zijn medeleven en steun tonen aan zijn lotgenoten.

In Beauraing werden het afgelopen weekend tientallen huizen beschadigd, elektriciteitspalen afgeknakt en de kerktoren vernield. Malle wil daarom Beauraing met de gift van 2.000 euro een hart onder de riem steken. Want wat het Waalse dorp meemaakte, brengt bij veel Mallenaren herinneringen naar boven. 

Beluister hier het gesprek met burgemeester Harry Hendrickx of lees eronder voort:

Wij waren destijds blij met de steun die we kregen. We hopen dat andere gemeenten zullen volgen.

Harry Hendrickx, burgemeester Malle (DBM)

"Die beelden doen toch onmiddellijk terugdenken aan de rampzalige toestanden die wij hebben gekend", zegt burgemeester Harry Hendrickx (DBM) op Radio 2 Antwerpen. Hij heeft het over de tornado die bijna dag op dag 54 jaar geleden, op 25 juni 1967, een spoor van vernieling door Oostmalle. "Wij vinden het nodig als gemeente die dit meegemaakt heeft en destijds blij was met de steun die wij toen kregen, om het voorbeeld te geven. We hopen dat andere gemeenten zullen volgen."

Bij de tornado in Oostmalle stortten destijds137 huizen in. Honderden mensen raakten gewond, als bij wonder vielen er geen doden. Opvallend is dat in beide gemeenten de kerktoren werd weggeblazen. 

Koning Boudewijn bracht Oostmalle een bezoek na de ramp
BELGA

Meest gelezen