© Radio 2

Hangplekken voor gezinnen in Hasselt: “Gezinnen kunnen er chillen met de hele familie”

Gezinnen in Hasselt die klein wonen, kunnen vanaf nu terecht op hangplekken. Dat zijn plaatsen in de stad, zoals het stadspark, waar gezinnen gezellig kunnen samen zijn. Maar je kan het ook letterlijk nemen, want er zijn palen voorzien voor hangmatten.

Gezonde buitenlucht in coronatijden, het lijkt een evidentie maar dat is het niet voor iedereen. Gezinnen die zelf weinig plek hebben thuis en snakken naar wat gezonde buitenlucht en extra ruimte, kunnen nu terecht op een hangplek voor gezinnen. Die kunnen dan gezellig keuvelen met de familie of gebruik maken van een picknickruimte. Kinderen kunnen gebruik maken van speeltuigen tussen het groen. 

Met het Huis van het Kind kunnen gezinnen verschillende plekken in de stad ontdekken

“Tegelijk is het ook een manier om het Huis van het Kind onder de aandacht te brengen”, zegt schepen Habib El Ouakili (RoodGroen+). “Met dat huis proberen we kwetsbare gezinnen te bereiken die niet vertrouwd zijn met alle mogelijkheden in Hasselt. Zo kunnen ze verschillende plekken in de stad ontdekken. En kunnen ze samen chillen met hun gezin in een van de vele parken van de stad.”

Hangmat

Op alle hangplekken kan je een hangmat ophangen, maar die moet je wel zelf meebrengen. Wie er geen heeft, kan er eentje lenen in het Huis van het Kind. 

Meest gelezen