24 keer betrapt achter het stuur met rijverbod: 3 jaar cel voor Hasselaar

Een man van 55 uit Spalbeek (Hasselt) is door de politierechter veroordeeld tot 3 jaar cel. Ondanks een rijverbod werd hij al 24 keer betrapt achter het stuur. 

De man is geen onbekende voor het gerecht. Hij is al 64 keer veroordeeld, onder meer voor drugsgebruik. En in 2008 kreeg hij een levenslang rijverbod opgelegd. Maar daar hield de man zich duidelijk niet aan. Op 3 juli vorig jaar werd hij voor de 24ste keer betrapt achter het stuur, in Herk-de-Stad. De politie stelde vast dat hij dus zonder een rijbewijs reed en onder invloed van drugs. 

Een complete minachting voor verkeersregels en uitgesproken veroordelingen

Politierechter Hasselt

Voor de politierechter in Hasselt is de maat nu vol. “De man heeft een complete minachting voor verkeersregels en uitgesproken veroordelingen. Hij brengt onophoudelijk de verkeersveiligheid van andere weggebruikers in gevaar. Een strenge straf moet paal en perk stellen aan zijn houding."  

De man kreeg nu een effectieve celstraf van 3 jaar. Omdat hij onder invloed van drugs rondreed, komt daar nog een maand cel bij en zijn auto is verbeurd verklaard. De vrouw die met hem meereed, kreeg een boete van 800 euro. De man een werkstraf geven, was niet mogelijk omdat hij invalide is. 

Meest gelezen